Скільки бойових зіткнень було сьогодні на фронті

Протягом доби відбулось 16 бойових зіткнень на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках.

В епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут та Мар’їнка, пише Генштаб у зведенні.

“На Куп’янському напрямку протягом доби ворог наступальних дій не проводив. На Лиманському напрямку протягом доби ворог вів наступальні дії у напрямку Білогорівки, успіху не мав”, йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ розповіли про поточну ситуацію на передовій

Противник вів безуспішні наступальні дії у напрямку населеного пункту Хромове на Бахмутському напрямку. На Авдіївському напрямку наступальних дій ворога не було.

Підрозділи сил оборони відбили численні атаки противника у районі Мар’їнки. На Запорізькому та Херсонському напрямках противник веде оборонні дії.

Збройні сили України ведуть бої за захоплення висот на північ та південь від Бахмута Донецької області. У самому місті-фортеці українські воїни утримують укріпрайон.

Ситуація на Луганщині та у Харківській області залишається напруженою, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW). Запеклі бої на Донбасі тривають.

22 травня російські окупанти продовжили обмежені наземні атаки на Куп’янському напрямку в Херсонській області. Вели безуспішні наступальні дії в напрямку Масютівки за 13 км на північний схід від Куп’янська.