Орбан заявив, що Україна не виграє війну. В МЗС відреагували

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Україна нібито не може виграти війну проти Росії.

На таке висловлювання вже відреагували в українському МЗС. Про це повідомляє Bloomberg.

“Дивлячись на цифри, дивлячись на оточення, дивлячись на той факт, що НАТО не готове відправити війська, очевидно, що для бідних українців немає перемоги на полі бою”, сказав він.

Орбан вважає, що війну нібито можна зупинити лише тоді, коли Росія укладе угоду зі США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Угорщина погрожує блокувати воєнні транзити Україні

Прем’єр сподівається, що наступним президентом США стане Дональд Трамп, який заявляв, що нібито здатен “завершити війну за 24 години” та говорив, що дозволив би РФ забрати частину територій України, щоб уникнути війни.

Прем’єр Угорщини також заявив, що нібито неважливо те, хто до кого вторгся, адже питання полягає у тому, що буде наступного ранку.

“Наступного ранку, і це є фактом, помре ще більше і більше людей. Немає шансів для перемоги для жодної зі сторін. Це війна, яка позбавляє багатьох людей життя, не даючи результату”, сказав він.

Орбан заявив, що треба переконати сторони у необхідності досягти єдиного можливого рішення, яким, на цього думку, є припинення вогню. А вже після цього слід починати мирні переговори.

Реакція українського МЗС

Речник МЗС Олег Ніколенко після таких висловлювання Орбана заявив, що в Кремлі мають радіти, адже прем’єр Угорщини зняв відповідальність Росії за її агресію проти України.

“Ті ж самі європейські політики стверджували минулоріч, що Україна не має шансів протриматися більше, ніж 72 години. Вони помилилися тоді, помиляються і зараз”, написав він.

Так, Ніколенко підкреслив, що на відміну від прихильників капітуляції перед ворогом без опору, українці продовжать боротися до повного звільнення територій від окупантів. Адже це єдиний шлях не лише для відновлення миру в Україні, але і гарантування безпеки всієї Європи.

З огляду на це, критично важливо об’єднати зусилля задля того, щоб Україна мала все необхідне для пришвидшення поразки Росії.

Угорщина заблокувала виділення чергового траншу військової допомоги Україні з Європейського фонду миру.

Там пояснили це тим, що через допомогу Україні нібито страждають “інтереси ЄС в інших сферах”. Таку відповідь пресслужба уряду Угорщини дала на запит Reuters.

Через те, що Україна внесла угорський OTP Bank до переліку спонсорів війни Будапешт може блокувати нові санкції.