Прорив у Бєлгородській області: добровольці заявили про продовження операції

23 травня легіон “Свобода Росії” та “Російський добровольчий корпус” (РДК) заявили, що продовжують операцію зі “звільнення” Бєлгородської області Росії.

Це може вказувати на те, що формування досі залишаються в регіоні. Водночас ніяких деталей бійці не наводять, передає Gazeta.ua.

“У Білгородській області паніка, частково йде організована евакуація, але переважно відбувається стихійна втеча”, повідомив легіон в Telegram.

РДК опублікував відео з бійцями на БТР, а його командир Денис Нікітін 5 год. тому постив в Instagram сторіз з одним із бійців.

Губернатор Бєлгородської області В’ячеслав Гладков зранку повідомляв про обстріли низки населених пунктів і активність “ворожих” БпЛА. Також він заявив про щонайменше 12 поранених цивільних і продовження режиму “контртерористичної операції”.

За його словами, триває зачистка жителів міста Грайворон і восьми навколишніх сіл відселили.

Тим часом у соцмережах повідомляють про прибуття підкріплення ополченців на Бєлгородщині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прорив у Бєлгородській області може бути “прелюдією” до контрнаступу генерал США

“Нові невеликі групи російських добровольців прямо зараз продовжують підтягуватися до Козинки, що на Білгородщині”, повідомили в Telegram “Оперативний ЗСУ” з посиланням на прокремлівські ЗМІ.

Як стверджують пропагандисти, російські силовики ведуть бій із добровольцями. Також протиповітряна оборона нібито працює по розвідувальних БПЛА.

Також у мережі пишуть, що прорив російського кодона нібито відбувся не лише у Бєлгородській області.

22 травня у Бєлгородській області почалися військові дії, за які взяли відповідальність формування етнічних росіян РДК та легіон “Свобода Росії”. Обидва воюють на боці України.

Головне управління воєнної розвідки події в області назвало операцією для створення “смуги безпеки”, яку проводять громадяни РФ з легіону “Свобода Росії” та РДК. В Офісі президента кажуть, що непричетні, але “спостерігають із цікавістю”. Російська місцева влада заявила про проникнення української ДРГ.

Пізніше у Бєлгородській області запровадили режим “контртерористичної операції”.