В Бахмуті зменшились бої, ворог зачищає райони міста – Міноборони

Цієї доби активність наступу росіян на Бахмутському напрямку фронту знизилась.

В українських військових є незначні просування на флангах на півночі та півдні від Бахмуту, повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр в Telegram.

За її словами, у Бахмуті наші сили досі контролюють південно-західну околицю в районі “Літак”.

“В місті Бахмут бої зменшились. Разом з тим кількість обстрілів стабільно висока. Ворог продовжує зачистку районів міста, взятих ним під контроль”, написала Маляр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські війська в Бахмуті опинилися під загрозою ISW

Водночас у передмісті Бахмута бої тривають, каже Маляр.

“Ворог намагається зайняти вигідні позиці, але йому це не вдається. На певних ділянках ворог в обороні. Зазнає великих втрат”, підсумувала вона.

Командувач Сухопутних військ Збройних сил України Олександр Сирський сьогодні показав відео бойової робити захисників на Бахмутському напрямку.

“Працює підрозділ SIGNUM. Битва продовжується. Сили оборони мають успіхи на флангах”, додав Сирський в Telegram.

20 травня засновник приватної військової компанії “Вагнер” Євген Пригожин виклав відеоролик із новою заявою про нібито повне захоплення Бахмута. Українське Міноборони одразу спростовувало заяву ватажка ПВК.

21 травня Reuters поширив новину, що президент Володимир Зеленський нібито підтвердив втрату Бахмуту. Його прессекретар Сергій Никифоров заперечив це. Насправді український лідер, на полях саміту G7 у Японії, спростував заяву ворога про взяття Бахмута.

Того ж дня Ганна Маляр розповіла, що українські захисники взяли Бахмут в напівоточення, що дає змогу знищувати окупантів.