У Бєлгородській області РФ триває “зачистка”

Місцева влада у Бєлгородській області Російської Федерації заявила, що у регіоні продовжується “контртерористична операція” проти озброєних груп.

Про це у вівторок, 23 травня, повідомив губернатор Бєлгородської області В’ячеслав Гладков у Telegram.

“Щодо ситуації у Грайворонському окрузі. Триває зачистка території міністерством оборони разом із силовими структурами. Але повертатися поки що у свої будинки не варто”, написав російський губернатор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Агресором є Росія США відреагували на події в Бєлгородській області

У населених пунктах, в які зайшли 22 травня озброєні групи, є двоє поранених мирних жителів, до яких не змогли дійти російські силовики.

“Станом на сьогодні загиблих серед мирного населення немає. Під час евакуації померла літня жінка 1941 року народження, причини смерті встановлюються. Усі необхідні дії із боку силових структур проводяться. Чекаємо на завершення “контртерористичної операції”, додав Гладков.

22 травня у Бєлгородській області почалися військові дії, за які взяли відповідальність формування етнічних росіян РДК та легіон “Свобода Росії”. Обидва збройні формування воюють на боці України.

Головне управління воєнної розвідки події в області назвало операцією для створення “смуги безпеки”, яку проводять громадяни РФ з легіону “Свобода Росії” та “РДК”. В Офісі президента кажуть, що непричетні, але “спостерігають із цікавістю”. Російська місцева влада заявила про проникнення української ДРГ.

Пізніше у Бєлгородській області запровадили режим “контртерористичної операції”.