“Підготовлені до дій на суші, з моря та повітря” – Зеленський показав фото морських піхотинців

У вівторок, 23 травня, президент Володимир Зеленський привітав морських піхотинців з їхнім професійним святом.

Подякував захисникам, які боронять рідну землю. Відповідний допис виклав в Telegram.

“Підготовлені до дій на суші, з моря та з повітря українські морські піхотинці успішно виконують складні завдання. Мотивовані, сильні, відважні. Ворог потужно відчуває міць наших воїнів”, написав президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Ця свята людина *башить, щоб ця гнида вела своє розгульне життя” ‒ військові запустили флешмоб

Він наголосив, що українці завжди пам’ятатимуть героїв, які віддали життя заради майбутнього України.

“Слава морській піхоті України! Слава Україні!” підсумував президент.

Сучасні морські піхотинці успадкували найкращі бойові традиції своїх пращурів і сьогодні героїчно боронять Україну від російських загарбників. На беретному знаку морської піхоти меч Петра Сагайдачного, одного з засновників морської піхоти, який воював з Москвою.

Гасло морської піхоти “Вірний завжди”. Означає самовіддану службу українському народові, вірність військовій присязі та готовність виконати поставлені завдання у будь-яких умовах обстановки.

День морської піхоти професійне свято військовослужбовців морської піхоти Військово-морських сил Збройних сил України. Відзначається щороку 23 травня.

Свято започатковане 2014 року й у 2014-2017 роках відзначалося 16 листопада. Чинна дата святкування 23 травня встановлена від 2018 року указом президента. У цей день було покладено основу сучасної морської піхоти.