Прорив у Бєлгородській області може бути “прелюдією” до контрнаступу – генерал США

Події в Бєлгородській області Росії можуть бути продовженням формувальних операцій України перед очікуваним контрнаступом.

У найближчому майбутньому можна буде спостерігати низку обманних маневрів. Про це заявив генерал Сполучених Штатів Америки у відставці колишній командувач сухопутними силами США в Європі Марк Гертлінг в Twitter.

Рейди це раптові атаки, які застають ворога зненацька, зривають його плани і викликають замішання. Також військові можуть створювати видимість атаки або початку наступу без вирішальної участі своїх сил.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Буданов губернатор Бєлгородської області: мережі вибухнули мемами

Крім того, можна очікувати демонстрацію сили, покликану заплутати противника, не вступаючи з ним в контакт.

“Це все військові плани і дії, які зазвичай проводяться перед великими наступальними операціями, щоб ввести противника в оману щодо того, де буде відбуватися головний удар. Це може бути, а може і не бути, частиною того, що відбувається в Бєлгороді”, зазначив Гертлінг.

22 травня у Бєлгородській області почалися військові дії, за які взяли відповідальність формування етнічних росіян РДК та легіон “Свобода Росії”. Обидва збройні формування воюють на боці України.

Головне управління воєнної розвідки події в області назвало операцією для створення “смуги безпеки”, яку проводять громадяни РФ з легіону “Свобода Росії” та “РДК”. В Офісі президента кажуть, що непричетні, але “спостерігають із цікавістю”. Російська місцева влада заявила про проникнення української ДРГ.

Пізніше у Бєлгородській області запровадили режим “контртерористичної операції”.