Загроза дуже висока: Генштаб попередив українців про небезпеку

Російська Федерація продовжує вести в Україні загарбницьку війну. Противник не припиняє завдавати ударів, здійснювати обстріли не лише військових, а й цивільних об’єктів.

Цієї ночі ворог задіяв для ударів до чотирьох бойових дронів іранського виробництва, повідомив уранці 23 травня Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook. Усі їх було збито. Інформація уточнюється.

“Загалом, протягом минулої доби противник завдав 20 ракетних ударів. По містах Дніпропетровської, Запоріжської та Харківської областей застосував крилаті ракети повітряного базування, балістичні ракети “Іскандер-М” та зенітні керовані ракети з С-300. Крім того, завдав 48 авіаційних ударів, застосувавши іранські ударні БпЛА Shahed. Ймовірність подальших ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається дуже високою”, йдеться у повідомленні.

Росіяни здійснили близько 90 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях ЗСУ та населених пунктах. Є поранені серед мирного населення, пошкоджено житлові багатоквартирні будинки, приватні будинки, дитячий садочок та інша цивільна інфраструктура.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аналітики ISW показали, що відбувається на фронті: свіжі карти боїв

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник протягом минулої доби завдав авіаційних ударів в районах Олексіївки та Соснівки на Чернігівщині. Здійснив мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів Карповичі, Тимоновичі, Галаганівка та Заріччя Чернігівської області; Старикове, Ходине, Гірки, Будки, Катеринівка, Тимофіївка, Олександрівка, Юнаківка, Миропілля, Попівка та Дмитрівка Сумської області, а також Морозова Долина, Шевченка, Козача Лопань, Гоптівка, Лук’янці, Зелене, Стариця, Гатище, Плетенівка, Вовчанськ, Варварівка, Нестерне, Бударки та Чугунівка на Харківщині.

На Куп’янському напрямку артилерійських та мінометних обстрілів росіян зазнали Кам’янка, Фиголівка, Новомлинськ, Дворічна, Западне, Куп’янськ, Гусинка, Табаївка, Берестове Харківської області та Стельмахівка на Луганщині. На Лиманському напрямку артилерійських обстрілів зазнали, зокрема, Невське і Білогорівка Луганської області та Торське, Спірне і Веселе на Донеччині.

На Бахмутському напрямку від ворожих обстрілів постраждали Васюківка, Оріхово-Василівка, Маркове, Григорівка, Бахмут, Іванівське, Ступочки, Біла Гора, Торецьк, Північне, Південе та Нью-Йорк Донецької області. На Авдіївському напрямку противник здійснив артилерійські обстріли в районах населених пунктів Новокалинове, Бердичі, Авдіївка, Водяне, Первомайське та Карлівка Донецької області. На Мар’їнському напрямку ворожих обстрілів зазнало село Побєда.

На Шахтарському напрямку противник завдав авіаційних ударів в районах Вугледара, Пречистівки та Золотої Ниви. Здійснив обстріли населених пунктів Вугледар, Новоукраїнка та Пречистівка.

На Запорізькому та Херсонському напрямках окупанти завдали авіаційних ударів в районах Малинівки, Малої Токмачки та Новоданилівки Запорізької області. Здійснили обстріли населених пунктів Времівка і Новопіль Донецької області; Ольгівське, Гуляйполе, Білогір’я, Мала Токмачка, Новоданилівка, Новоандріївка, Малі Щербаки Запорізької області та міста Запоріжжя. Постраждали також Качкарівка, Веселе, Козацьке, Антонівка, Станіслав Херсонської області та місто Херсон.

22 травня українські військові знищили російський гелікоптер Мі-24. Він намагався обстріляти селище Нью-Йорк Донецької області.