Пріоритет для США: Держдеп підтвердив передачу Україні F-16

Передача Україні американських винищувачів F-16 у рамках військової допомоги наразі є пріоритетом для Сполучених штатів.

Президент США Джо Байден раніше ясно дав зрозуміти, що США розпочнуть навчання українських пілотів на F-16 і працюватимуть разом з союзниками над наданням винищувачів, заявив на брифінгу спікер Державного департаменту Метью Міллер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Повітряних силах розказали, як Україна використовуватиме F-16

“У мене немає жодних заяв про те, коли або як це станеться, або які країни їх нададуть, але це пріоритет для нас, і ми почнемо реалізовувати його найближчими місяцями”, наголосив Міллер.

США налаштовані підтримувати міжнародні зусилля з підготовки українських пілотів на сучасних винищувачах. Однак у Вашингтоні досі не визначилися, чи будуть саме США, чи то інші союзні країни передавати F-16 Україні.

Сполучені Штати Америки підтримують спільні зусилля союзників й партнерів щодо підготовки українських пілотів на винищувачах четвертого покоління, зокрема F-16.

Навчання на винищувачах не відбуватиметься в США, однак американський персонал братиме участь разом з європейськими союзниками й партнерами. Про це заявив президент США Джо Байден під час саміту G7.