“Єдиний формат мирних переговорів – це переговори про членство України в НАТО” – Порошенко

Єдиним форматом мирних переговорів можуть бути лише переговори про членство України в Альянсі, заявив Петро Порошенко у Люксембурзі під час сесії Парламентської асамблеї НАТО.

“У світі не існує іншої безпекової гарантії, ніж членство України в НАТО. Тому моє повідомлення під час великої кількості двосторонніх зустрічей було таким: якщо ви постійно стверджували про те, що двері НАТО для України відкриті, то просте прохання дайте нам зайти”, сказав Порошенко.

“Я з цього виходив усі 9 років з 2014 року. Я знав, що не існує інших форм безпекових гарантій. І не треба на це витрачати час це шлях на манівці. Це повторення Будапештського меморандуму”, зауважив п’ятий президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗМІ дізналися, хто переконав Байдена підтримати постачання F-16 Україні

“Ми маємо сказати тим, хто наполягає зараз, щоб проводилися мирні переговори: я повністю за мирні переговори, і єдино можливий їх формат це переговори про членство України в НАТО. Лише це веде Україну до миру, а нас усіх до перемоги”, підсумував Порошенко.

Парламентська Асамблея НАТО визнала злочини Російської Федерації проти України геноцидом. Також назвали режим в РФ рашизмом. Про це повідомив голова української делегації, народний депутат Єгор Чернєв.

Рішення ухвалили одностайно.