Місця основних боїв назвали у Генштабі

25 бойових зіткнень сьогодні відбулося на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках.

В епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут та Мар’їнка, пише Генштаб у зведенні.

“На Лиманському напрямку ворог завдав авіаційних ударів в районі населених пунктів Білогорівка Луганської області та Верхньокам’янське на Донеччині. Артилерійських обстрілів зазнали, зокрема, Невське і Білогорівка Луганської області та Торське, Спірне і Веселе Донецької області”, йдеться у повідомленні.

Ворог продовжує вести наступальні дії на Бахмутському напрямку. Бої за Бахмут тривають.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ може кинути свіжі резерви під Бахмут ГУР

Були безуспішні наступальні дії ворога у напрямку Новокалинового та Водяного на Авдіївському напрямку. Сили оборони відбили численні атаки противника у районі Мар’їнки.

На Шахтарському напрямку противник наступальних дій ворога не було

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує веде оборонні дії.

20 травня засновник приватної військової компанії “Вагнер” Євген Пригожин виклав відеоролик із новою заявою про нібито повне захоплення Бахмута. Українське Міноборони одразу спростовувало заяву ватажка ПВК.

21 травня Reuters поширив новину, що президент Володимир Зеленський нібито підтвердив втрату Бахмуту. Його прессекретар Сергій Никифоров заперечив це. Насправді український лідер, на полях саміту G7 у Японії, спростував заяву ворога про взяття Бахмута.

Того ж дня заступниця міністра оборони Ганна Маляр розповіла, що українські захисники взяли Бахмут в напівоточення, що дає змогу знищувати окупантів. Вона нагадала, що українці зберігають контроль над промисловими та інфраструктурними об’єктами та приватним сектором Бахмута у районі “Літак”.