Зрадниця “полювала” за українською ППО в районі Бахмута

Служба безпеки України викрила ще одну ворожу поплічницю у прифронтових районах Донеччини. Зокрема затримали інформаторку РФ, яка “полювала” на українську протиповітряну оборону в районі Бахмута.

Зловмисниця вже перебуває під вартою. Їй загрожує до 15 років тюрми, повідомила 22 травня пресслужба СБУ.

“Зрадниця збирала для окупантів розвіддані про місця базування та переміщення Сил оборони на Бахмутському напрямку. Передусім вона намагалася встановити координати вогневих позицій, фортифікаційних споруд та системи протиповітряної оборони українських захисників. Ворожою інформаторкою є мешканка Олексіїво-Дружківки. Вона була активною користувачкою забороненої соцмережі “Одноклассники”, в якій поширювала антиукраїнські дописи”, ідеться у повідомленні.

В “Одноклассниках” на неї вийшов зв’язковий російської спецслужби, який у січні цього року запропонував долучитися до розвідувально-підривної діяльності проти України.

Співробітники СБУ затримали фігурантку під час виконання нею ворожого завдання. У жінки виявили мобільний телефон, який вона використовувала для передачі агресору закритих відомостей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Затримали зрадника, який навів дрони РФ на власне місто

Для збору розвідданих зловмисниця виходила на місцевість та приховано спостерігала за підрозділами українських військ. Також вона “в темну” використовувала своїх сусідів та знайомих, в яких розпитувала інформацію про пересування колон військової техніки ЗСУ.

Отримані відомості надсилала окупантам через месенджер у вигляді текстових повідомлень із зазначенням геолокацій українських об’єктів.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили затриманій про підозру.

Служба безпеки України затримала ворожого коригувальника, який “зливав” окупантам місця базування Сил оборони у Миколаєві. Також зловмисник передавав агресору локації місцевих об’єктів соціальної інфраструктури, зокрема міських навчальних закладів та лікарень.

Зрадником виявився студент одного із місцевих ВНЗ, якого у березні цього року російська спецслужба дистанційно залучила до негласної співпраці. За кожну мітку на електронній карті фігурант отримував від російських загарбників по дві тис. грн. Розвідувальна інформація потрібна була ворогу для підготовки масованих повітряних атак на українське місто.