“Керівництво Білорусі обмежило співпрацю з Росією” – генерал Наєв

Після невдач Росії на фронті Білорусь обмежила співпрацю з РФ до постачання озброєння, боєприпасів та надання полігонів для підготовки мобілізованих.

При цьому на аеродромах Білорусі все ще залишається авіація повітряно-космічних сил РФ, повідомив командувач Об’єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв в інтерв’ю “Укрінформу”.

За його словами, окупанти зараз рідко використовують білоруські аеродроми для бомбардувань України.

“Не літають тому, що після невдалого вторгнення армії Росії з території Білорусі, наступних невдач на нашому Сході та Півдні керівництво Білорусі обмежило свою співпрацю з Росією до постачання озброєння, боєприпасів, а також надання полігонів для підготовки мобілізованих”, сказав Наєв.

Водночас нагадав, що у грудні 1999 року між Росією та Білоруссю уклався договір про створення “Союзної держави”, яка мала на меті об’єднання обох країн.

“З метою перевірки можливості спільного застосування авіаційного угруповання Росії та Білорусі проводилося спільне патрулювання її повітряного простору, в тому числі, щоб показати країнам НАТО готовність до дій у відповідь”, наголосив Наєв.

Він зазначив, що до 6 квітня в Білорусі перебували три літаки МіГ-31К, які є носіями аеробалістичних ракет “Кинджал”. Нині на території залишається 13 російських літаків та 12 гелікоптерів.

“На даний час на території Білорусі все ще залишається 13 літаків: Су-34 8 одиниць, Су-30СМ 3 одиниці, Су-24МР 2 одиниці. Також ми спостерігаємо там 12 гелікоптерів Мі-8, Мі-24, Мі-28Н повітряно-космічних сил Росії”, повідомив командувач.

Доповнюється…