РФ може кинути свіжі резерви під Бахмут – ГУР

Росія може перекинути резерви на Бахмутський напрямок фронту.

Проте вони не мають належної підготовки. Про це заявив представник Головного управління воєнної розвідки Андрій Юсов в телемарафоні “Єдині новини” 22 травня, передає Gazeta.ua.

“Якщо говорити про резерви, то побачимо, чим закінчаться заяви (Євгена. Gazeta.ua) Пригожина про “виведення” своїх підрозділів ПВК. Але, враховуючи їх великі втрати, то подібні заяви виглядають логічно. Наскільки будуть виконані це вже не перші заяви Пригожина”, сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Наші війська вивели з Бахмута ще в четвер” Андрусів

За його словами, рівень підготовки резервів вже давно не відповідає стандартам в самій же російській армії.

Якщо РФ перекине резерви під Бахмут на Донеччині, то це означатиме, що вони не з’являться на іншій лінії фронту, зауважив Юсов.

“Це також здобуток українських Сил оборони, захисників фортеці Бахмут, які у важких умовах і важкою ціною, але вже понад дев’ять місяців стримують ворога і завдають йому втрат в живій силі і техніці”, наголосив він.

20 травня засновник приватної військової компанії “Вагнер” Євген Пригожин виклав відеоролик із новою заявою про нібито повне захоплення Бахмута. Українське Міноборони одразу спростовувало заяву ватажка ПВК.

21 травня Reuters поширив новину, що президент Володимир Зеленський нібито підтвердив втрату Бахмуту. Його прессекретар Сергій Никифоров заперечив це. Насправді український лідер, на полях саміту G7 у Японії, спростував заяву ворога про взяття Бахмута.