Чому українська ППО збиває не всі ракети ‒ у Повітряних силах пояснили

В Україні нині недостатньо засобів для ураження балістичних ракет, які росіяни випускають по містах та об’єктах критичної інфраструктури.

Тому українську протиповітряну оборону потрібно посилювати. Про це в ефірі національного телемарафону сказав речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає Gazeta.ua.

Він наголосив, що саме по військових об’єктах та об’єктах критичної інфраструктури в Дніпрі вночі 22 травня цілив ворог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Ворогу не дає спокою наша ППО”: у ЗСУ прокоментували російські удари по Дніпру

“На жаль, немає в нас достатньо засобів проти балістики на сьогоднішній день. Маємо системи Patriot на бойовому чергуванні. Але зрозуміло, що цього вкрай недостатньо, щоб перекрити всі необхідні нам напрямки, усі великі міста та усі важливі об’єкти критичної інфраструктури”, ‒ сказав Ігнат.

За його словами, Україна потребує засобів проти балістики, які працюють, зокрема, на Київщині. Ігнат нагадав, що шість російських “Кинджалів” і до 10 балістичних ракет були знищені саме системою Patriot.

У Повітряних силах також очікують систем SAMP/T, які “можливо вже скоро будуть на бойовому чергуванні в Україні”.

“Україна в нас велика і нам потрібно більше цих засобів. Ну і очікуємо безумовно літаки F-16 це топ тема сьогодні”, ‒ наголосив Ігнат.

Російські загарбники вночі 22 травня випустили по Україні 16 ракет різних типів і 20 ударних безпілотників Shahed-136/131.

Ворог атакував військові та інфраструктурні об’єкти у місті Дніпро. Українські військові знищили 20 дронів та чотири крилатих ракети.