Росія створює “елітну” ударну групу для атак з повітря – британська розвідка

Росія, ймовірно, створює нову “елітну” штурмову авіаційну групу під кодовою назвою “Шторм”, яка діятиме над територією України.

Ескадрильї регулярних військово-повітряних сил РФ не впоралися із завданням. Про це повідомило міноборони Великої Британії у Twitter 22 травня.

“Створення авіагрупи показує, що, за оцінкою Росії, ескадрильї її регулярних ВПС серйозно провалили своє основне завдання щодо завдання авіаударів за українськими позиціями”, – зазначили у британському міноборони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Авіапад” на Брянщині вдарив по психіці пілотів РФ Ігнат

За даними розвідки країни, до складу нового підрозділу можуть увійти щонайменше одна ескадрилья винищувачів-бомбардувальників Су-24 і Су-34, а також ескадрильї ударних вертольотів.

Комбінація таких типів літаків передбачає, що група відіграватиме основну роль у місіях із наземних атак, кажуть у розвідці.

Згідно з повідомленнями росЗМІ, російське міноборони прагне залучити висококваліфікованих і цілеспрямованих пілотів, пропонуючи великі надбавки до заробітної плати і відкриваючи набір для відставних льотчиків.

Америка підтримує зусилля союзників й партнерів щодо підготовки українських пілотів на винищувачах четвертого покоління, зокрема F-16. Навчання на винищувачах не відбуватиметься в США, однак американський персонал братиме участь разом з європейськими союзниками й партнерами, заявив президент США Джо Байден 20 травня.

Очікується, що навчання триватимуть кілька місяців й можуть розпочатись “найближчими тижнями”.

У подальші місяці Сполучені Штати Америки із союзниками обговорюватимуть, коли і в якій кількості Україна отримає сучасні бойові літаки, зокрема й F-16, заявив радник Байдена з національної безпеки Джейк Салліван.