“Ворогу не дає спокою наша ППО”: у ЗСУ прокоментували російські удари по Дніпру

Вибір росіянами напрямків для ракетних та дронових ударів залежить лише від них самих.

Українські військові можуть лише аналізувати, робити висновки та “передбачати те, що вважають адекватним”. Так російську атаку по Дніпру у ніч на 22 травня прокоментувала начальниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк. Про це вона сказала в ефірі національного телемарафону, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія знищила рятувальну частину у Дніпрі фото та відео руйнувань

“Не завжди це співпадає з тим, що у ворога на умі. Але все ж таки розуміємо, що будуть атакувати та намагатися виснажувати конкретні напрямки протиповітряної оборони, сказала Гуменюк.

Вона також зазначила, що, зосередившись на Дніпровському напрямку, загарбники визначають, з яких боків цей регіон може бути вразливим. Шукають недостатньо захищені від прильотів місця.

“Враховуючи, що застосовується різна зброя, це вкотре підтверджує, що ворогу не дає спокою наша ППО, наголосила Гуменюк.

Вночі проти 22 травня Росія масовано атакувала ракетами та дронами Дніпропетровщину. Захисники з Повітряного командування “Схід” збили над областю 15 безпілотників та 4 крилаті ракети. Проте, є і “прильоти”. В ОВА повідомили про численні руйнування та поранених мирних жителів.

Російські загарбники вночі 22 травня випустили по Україні 16 ракет різних типів і 20 ударних безпілотників Shahed-136/131. Ворог атакував військові та інфраструктурні об’єкти у місті Дніпро. Українські військові знищили 20 дронів та чотири крилатих ракети.