Загарбники укріплюють свої позиції на Херсонщині ‒ готуються до контрнаступу ЗСУ

Російські окупанти готуються до українського контрнаступу на Херсонщині.

На лівому березі Дніпра загарбники досить сильно укріпили свої позиції. Про це у коментарі 24 Каналу сказав перший заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський.

Він підкреслив, що у противника був час, щоб підготувати кілька ліній оборони.

“Вони це саме робили й на правобережній частині Херсонщини”, зазначив Соболевський.

Однак, за його словами, завдяки успішній реалізації плану деокупації з боку ЗСУ, ворог був вимушений просто залишити правий берег Дніпра, в тому числі втекти з Херсона. Так само буде й на лівому березі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти затримують мешканців Запорізької області та змушують їх воювати

“Орки мінусуються кожен день. Я впевнений, що завдяки тактиці ЗСУ, вся наша територія там буде звільнена з мінімальними втратами серед наших хлопців, адже ніхто не буде штурмувати “в лоб” ці лінії оборони, сказав Соболевський.

Окрім того, росіяни намагаються “промивати мізки” мешканцям тимчасово окупованих територій Херсонщини. Кажуть, що “Росія там назавжди й що все буде добре”. Для цього вони намагаються реалізувати велику кількість заходів у сфері культури та спорту. Тобто показати, що нібито вже “мирне життя і нічого не буде”.

Разом з тим із деяких населених пунктів росіяни продовжують фактичну депортацію людей, яку називають “евакуацією”.

“Що ЗСУ під час контрнаступу знищать цей населений пункт” це їх основний аргумент для населення. Це певна логічна розбіжність в їх діях, але логіки там шукати не потрібно”, сказав Соболевський.

За даними українського Генштабу, на Запорізькому та Херсонському напрямках ворог обороняється. Загарбники намагаються знищити інфраструктуру населених пунктів поряд з лінією бойового зіткнення.

Минулої доби російські загарбники завдали шістьох ракетних та 52 авіаційних удари по Україні. Здійснили також 65 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Зруйновано та пошкоджено приватні житлові будинки та іншу цивільну інфраструктуру. Про це вранці 22 травня повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.