Генштаб ЗСУ повідомив про відбиття російських наступів

Станом на 22 травня ситуація на Волинському та Поліському напрямках залишається без суттєвих змін.

Росія продовжує зберігати військову присутність у прикордонних з Україною районах на Сіверському та Слобожанському напрямках. На деяких ділянках державного кордону діють ворожі диверсійно-розвідувальні групи. Про це вранці 22 травня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Противник не припиняє спроб покращити тактичне положення на Куп’янському напрямку. Минулої доби ворог вів безуспішні наступальні дії в районі Масютівки. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали 13 населених пунктів.

На Лиманському напрямку минулої доби загарбники безуспішно намагалися наступати у напрямку Івано-Дар’ївки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ можуть оточити “вагнерівців” у Бахмуті – ISW оновив карти бойових дій

На Бахмутському напрямку ворог продовжує вести наступальні дії.

“Бої за місто Бахмут тривають. Протягом минулої доби противник безуспішно намагався відновити втрачені позиції південніше населеного пункту Іванівське. До того ж, вів наступальні дії у напрямку Григорівки, успіху не мав. Завдав авіаударів в районах Бахмута та Іванівського”, ‒ йдеться у повідомленні.

Російські окупанти також безуспішно наступали у напрямку Авдіївки та Первомайського.

На Мар’їнському напрямку підрозділи сил оборони продовжують відбивати атаки противника в районі Мар’їнки.

На Запорізькому та Херсонському напрямках ворог обороняється. Загарбники намагаються знищити інфраструктуру населених пунктів поряд з лінією бойового зіткнення.

Минулої доби російські загарбники завдали шістьох ракетних та 52 авіаційних удари по Україні.

Здійснили також 65 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Зруйновано та пошкоджено приватні житлові будинки та іншу цивільну інфраструктуру. Про це вранці 22 травня повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.