Бахмут та Мар’їнка залишаються в епіцентрі бойових дій ‒ Генштаб

Минулої доби російські загарбники завдали шістьох ракетних та 52 авіаційних удари по Україні.

Здійснили також 65 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Зруйновано та пошкоджено приватні житлові будинки та іншу цивільну інфраструктуру. Про це вранці 22 травня повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Для ударів по українських містах Лиман, Слов’янськ та Костянтинівка противник знову використав комплекси С-300, які не є високоточною зброєю.

“Це ще раз підкреслює тактику терору з боку РФ. Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України і надалі залишається дуже високою”, ‒ йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерти ISW спрогнозували дії “вагнерівців” після Бахмута

Росія продовжує зосереджувати основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Минулої доби там відбулось 37 бойових зіткнень. В епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут та Мар’їнка.

Авіація Сил оборони України за минулу добу завдала 14 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки ворога. Окрім того, завдано сімох ударів по зенітно-ракетних комплексах російських військ. Знищено три ворожих розвідувальних БпЛА різних типів, а також п’ять ударних дронів.

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили п’ять районів зосередження особового складу, два склади боєприпасів, три артилерійських підрозділи на вогневих позиціях. Окрім того, уражено два пункти управління, станцію радіоелектронної боротьби, зенітно-ракетний комплекс та ще одну важливу ціль противника.

Українські бійці практично розбили ПВК “Вагнер” у Бахмуті. Невдовзі ЗСУ їх остаточно розгромлять. Про це заявив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

Українські війська зараз контролюють незначну частину Бахмута. Але значення її оборони не втрачає своєї актуальності. Це надає можливість українським силам увійти в місто в разі зміни обстановки, що неодмінно відбудеться. Про це заявив Командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський.