Експерти ISW спрогнозували дії “вагнерівців” після Бахмута

Після Бахмута “вагнерівці” навряд чи зможуть продовжувати наступальні дії на будь-якому іншому напрямку.

Найманці зараз ослаблені. Тому вони спробують залишити нинішні бойові позиції або перейдуть в оборону. Про це повідомляє Інститут дослідження війни (ISW).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни стали посміховиськом на весь світ ‒ полковник

“Вагнерівці” почали подавати ознаки того, що не зможуть проводити наступальні операції за межами Бахмута з кінця грудня 2022 року, вказують експерти.

Російські регулярні війська, розташовані на північному та південному флангах Бахмута, також навряд чи просуватимуться на захід у бік Костянтинівки чи північ на бік Слов’янська на тлі українських контратак у цьому районі найближчим часом.

Також малоймовірно, що російська армія проводитиме наступальні операції, якщо бійці ПВК виконають обіцянку свого ватажка Євгена Пригожина залишити Бахмут 25 травня.

В РФ припускають, що він відправить “вагнерівців” на іншу “критичну” ділянку фронту наприкінці місяця.

Російські війська продовжували наступальні операції на лінії фронту Донецьк Авдіївка, але не досягли жодних територіальних здобутків, які можна перевірити.

Повідомляється, що українські війська завдали глибокого удару по російському штабу на аеродромі в Бердянську Запорізької області ракетою Storm Shadow.