“Є різні варіанти”: у ЗСУ не виключають можливості виходу з Бахмута

У Збройних силах України не виключають, що українські військові можуть вийти з Бахмута.

Але таке рішення має ухвалити командування. Про це в ефірі національного телемарафону сказав речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий, передає Gazeta.ua.

За його словами, таке рішення буде ухвалюватись з урахуванням доцільності та збереження сил і засобів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Йдуть важкі бої”: у ЗСУ розповіли про ситуацію в Бахмуті

“Можливі різні варіанти, але це тільки на розгляд командування, яке за понад рік війни показало, що завжди приймає вірні рішення. Потім це дозволить завдати ще більшої шкоди ворогу і за потреби повернути ці позиції”, ‒ зазначив Череватий.

Він також запевнив, що українські військові мають безпечний шлях для можливого відходу з Бахмута. Також є шляхи для постачання боєприпасів та евакуації поранених.

“У нас завжди була можливість доставляти туди все необхідне, навіть у найкритичніші дні, прокладати додаткові шляхи сполучення і забирати поранених. Така ситуація залишається і зараз”, ‒ додав Череватий.

Українські захисники у Бахмуті 21 травня зберігають контроль над промисловими та інфраструктурними об’єктами, а також приватним сектором міста у районі “Літак”.

Російським загарбникам не вдалось оточити Бахмут і вони втратили частину панівних висот довкола міста. Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр. За її словами, українські війська взяли місто у напівоточення.