Після важкого поранення на фронті помер депутат Юліан Матвійчук

Сьогодні, 21 травня, після отриманого на фронті важкого поранення у госпіталі помер депутат Полтавської міської ради Юліан Матвійчук.

Він був військовослужбовцем підрозділу аеророзвідки “Соловей” 116-ї окремої бригади територіальної оборони. Про це у Facebook повідомив виконувач обов’язків міського голови Полтави Андрій Карпов.

“Висловлюю співчуття родині і близьким. Це важка втрата для нас усіх. Світла пам’ять справжньому патріоту України”, ‒ написав Карпов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У родині ведучої ТСН сталася трагедія

За інформацією видання “Полтавщина”, у загиблого залишилася дружина та маленька донечка. Матвійчук був активним учасником Революції гідності. У 2014-2015 роках брав участь у бойових дійях на сході України. Двічі обирався депутатом Полтавської міської ради. Очолював Полтавський міський осередок ВО “Свобода”. Був одним зі співзасновників громадської організації “SavePoltava”.

У соціальних мережах друзі, побратими та колеги Юліана Матвійчука.

“Другу годину плачу, в голові одна за одною згадки наших пригод та наших історій. Ти був мені як один із менших братів, як вірний свободівець, побратим по зброї, та ти мені був Другом. Ти дійсно міг змінити на краще Полтаву, Україну! Дякую, що зʼявився в моєму житті, що ми крокували разом, планували, сміялися і плакали. Ти був дійсно чудовою людиною, своєю відкритістю ти магнітив людей до себе. Надважка втрата”, ‒ написав загиблого Анатолій Ханко.

У боротьбі з російськими окупантами загинув воїн батальйону “Вовки да Вінчі” Юрій Юхимюк. Захисника не стало 17 травня при виконанні бойового завдання в Часовому Яру Донецької області.

Під Бахмутом на фронті загинув фотограф-натураліст Денис Кривий. Він став 58-м медійником, який загинув унаслідок російської агресії.