Назвали мільярдера, статки якого ростуть рекордними темпами

Найбільший і найшвидший ріст статків серед мільярдерів цього року фіксується у власника американської корпорації Meta Platforms Марка Цукерберга.

Його активи виросли на $44,3 млрд, повідомляє Bloomberg.

Акції Metastock різко зросли на тлі скорочення видатків та запланованих нових продуктів.

“Минулого року Марк Цукерберг пішов ва-банк заради метавсесвіту і був готовий на багато що заради домінування у віртуальній реальності. І це коштувало йому чималих грошей”, ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Марк Цукерберг втретє став батьком

Видання зазначає, що був момент, коли статки Цукерберга впали більш ніж на $100 млрд. Це було приголомшливим показником як для міленіала, який лише кілька років тому був третьою найбагатшою людиною у світі.

Цукерберг спочатку скоротив витрати у своїй Meta Platforms Inc., а тепер працює над реальним конкурентом Twitter Ілона Маска.

Зокрема, вже наступного місяця платформа Instagram Meta планує запустити мережу, яка стане конкурентом Twitter. За словами людей, обізнаних у цьому питанні, текстовий застосунок уже тестується зі знаменитостями та впливовими людьми.

У 2022 році перші 500 найзаможніших людей світу втратили 1,4 трлн доларів статків. Зокрема, майже 100 млрд дол російські олігархи.

У компанії Meta, яка володіє соцмережею Facebook, восени минулого року заявили про масові скорочення. Планувалося звільнити понад 11 тис. працівників.