F-16 передаватимуть Україні підрозділами, а не “поштучно” – Повітряні сили

На першому етапі Україна може отримати кілька десятків винищувачів F-16.

Міжнародні партнери не будуть передавати західні літаки “поштучно”. Про це повідомив речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат в телемарафоні “Єдині новини” 21 травня, передає Gazeta.ua.

За його словами, бойові судна союзники передаватимуть підрозділами. Офіційно підрозділи це щонайменше ескадрилья. В українському варіанті це 12+ літаків.

“Таким чином, кілька десятків літаків може бути передано Україні спочатку для вирішення поточних завдань”, сказав Ігнат.

Він нагадав, як упродовж тривалого часу Україна говорила про те, чому їй необхідні F-16 і що це дасть державі у воєнний та мирний час.

“Відбулося те, про що ми з вами говорили неодноразово. І дійсно, це історичне рішення про передачу F-16 стане поштовхом на шляху до нашої перемоги. Сподіваюся, це станеться якнайшвидше”, зазначив Ігнат.

За його словами, насамперед цей літак “дозволить захистити нас всередині країни, а відігнати подалі російські літаки від наших кордонів, які обстрілюють нас керованими авіабомбами”.

Також він додав, що наявність літаків F-16 дозволить Україні “навести порядок на морі й найголовніше допомогти нашим сухопутним угруповання, нашим силам оборони деокупувати наші території”.

“Це ті ключові речі, для чого потрібен нам літак. Наявна номенклатура озброєння F-16 дозволяє впоратися із цими всіма задачами, які я перерахував”, підкреслив Ігнат.

Доповнюється…