ЗСУ взяли Бахмут в напівоточення – Міноборони

Українські захисники у Бахмуті 21 травня зберігають контроль над промисловими та інфраструктурними об’єктами, а також приватним сектором міста у районі “Літак”.

Російським загарбникам не вдалось оточити Бахмут і вони втратили частину панівних висот довкола міста. Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Наші війська вивели з Бахмута ще в четвер” Андрусів

“Тобто, просування наших військ у передмісті по флангах, яке і зараз триває, дуже сильно ускладнює ворогу знаходження у Бахмуті”, зазначила Маляр.

За її словами, українські війська взяли місто у напівоточення.

“Це дає нам можливість знищувати ворога. Тому, ворогу, у тій частині міста яку він контролює, доводиться оборонятись”, додала заступниця міністра.

Російські загарбники фактично повністю знищили Бахмут на Донеччині. Однак, українські захисники продовжують утримувати позиції у південно-західній частині міста. Там тривають важкі бої з окупантами, заявив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

20 травня ватажок російської групи “Вагнера” Євген Пригожин виклав відеоролик із новою заявою про нібито повне захоплення Бахмута. Українське Міноборони одразу спростовувало заяву ватажка “вагнерівців”.