Росія хоче виснажити українську ППО ‒ британська розвідка

Росія з початку травня відновила часті ракетні удари вглиб території України.

Ймовірно, атаки спрямовані в першу чергу на виснаження української протиповітряної оборони. Про це у Twitter повідомило міністерство оборони Великої Британії.

За даними британської розвідки, Росія використовує попередні хвилі глибоких ударів. А також почала частіше використовувати розвідувальні безпілотні літальні апарати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський висловився про передачу Україні винищувачів F-16

“Серед них БПЛА SuperCam російського виробництва, які є відносно дешевими та мають достатню дальність польоту над цілями для крилатих ракет. Росія, швидше за все, прийняла цю тактику, намагаючись отримати більш своєчасну оцінку бойових збитків і покращити свій цикл націлювання”, ‒ йдеться у повідомленні.

У британській розвідці зазначають, що повільний і неефективний процес націлювання російських військ досі був головним їхнім недоліком.

“Однак повільні розвідувальні БПЛА дуже вразливі для української ППО”, ‒ йдеться у повідомленні.

Російські загарбники збільшили кількість своїх ракетоносіїв у Чорному морі. Окупанти також активізували роботу розвідувальних дронів.

Це свідчить про те, що Росія може здійснити ракетну атаку по Україні на тлі саміту G7 у Японії, розповіла керівниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.