РФ активно збирає інформацію для нової атаки ‒ Гуменюк

Російські загарбники збільшили кількість своїх ракетоносіїв у Чорному морі.

Окупанти також активізували роботу розвідувальних дронів. Це свідчить про те, що Росія може здійснити ракетну атаку по Україні на тлі саміту G7 у Японії. Про це в ефірі національного телемарафону розповіла керівниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, передає Gazeta.ua.

На вечір 20 травня у Чорному морі перебували два підводні ракетоносії загальним залпом вісім “Калібрів”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бої біля Бахмута та Авдіївки: аналітики показали свіжі карти війни

“Вони намагаються тримати напруження. Ворог завжди під час значущих світових подій, як зараз саміт G7, намагається нарощувати напруження, а потім, цілком імовірне, застосування ракетної атаки, як реакція на тиск світової спільноти на країну-агресорку. Ми звертаємо увагу всіх: потрібно бути дуже уважними до сигналів повітряної тривоги і стежити за активністю ворожої авіації”, ‒ сказала Гуменюк.

За її словами, у ніч на 21 травня також активізувалися ворожі дрони ‒ як розвідувальні, так і ударні. За добу в зоні відповідальності ОК “Південь” українські військові знищили п’ять дронів, в тому числі два розвідувальні.

Росіяни нині активно збирають інформацію, але ця практика стала типовою для росіян після заяв про підготовку України до контрнаступу. Гуменюк наголосила, що загарбники розвідують, де знаходяться українські системи ППО та інші об’єкти для атак.

У ніч на 21 травня Росія атакувала Дніпропетровську область ударними безпілотниками. Жоден з них не досягнув цілі. Збили дрони над Синельниківським та Павлоградським районами області.

Минулої доби, 20 травня, Росія завдала по Україні сім ракетних та 70 авіаційних ударів. Також 48 разів стріляла по позиціях наших військ та населених пунктах з реактивних систем залпового вогню, повідомив Генштаб Збройних сил України у ранковому зведенні 21 травня.