Президентка Грузії закликала бойкотувати рейси до РФ

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі відреагувала на візит доньки міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова Катерини.

Зокрема, вона закликала народ бойкотувати авіакомпанії що літають в РФ. Про це повідомляє NewsGeorgia.

“З приводу сьогоднішньої події. Я нарешті отримала запевнення від міністра внутрішніх справ, що сім’я, люди, які сьогодні збиралися оплатити другу половину весілля, виїхали, і таким чином весілля не відбудеться. Це перемога суспільства, як і від’їзд Гаврилова з цієї країни”, сказала Зурабішвілі щодо весілля брата чоловіка Катерини, який вирішив відгуляти його в Кахетії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Грузії продовжуються протести проти відновлення авіасполучення з РФ

Президентка назвала неприйнятною ситуацію, коли офіційні особи та органи, відповідальні за безпеку країни, кажуть, що не мають інформації про те, перебувають чи ні на території Грузії особи, які перебувають у санкційних списках країн-партнерів.

До того ж президентка Грузії оголосила бойкот авіакомпанії Georgian Airways і закликала громадян країни приєднатися.

За її словами, вона бойкотуватиме авіакомпанію, “яка за гроші готова на все, і всі бачили й чули радісні заяви її керівництва” у зв’язку з початком польотів до Росії.

Дочка міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова Катерина Винокурова приїхала до Грузії на весілля брата свого чоловіка Олександра Винокурова.

Весілля відбувається у п’ятизірковому готелі Kvareli Lake Resort у Кахетії, повідомляє “Радіо свобода”. Згодом там спалахнули протести.

Більшість гостей приїхали з Владикавказа. Дорогою вони знімали відео та поширювали їх у соцмережах.

У підсумку Винокурова з чоловіком виїхали з Грузії, їх супроводжували сили Служби державної безпеки та Міністерства внутрішніх справ Грузії.