“Маємо всі необхідні засоби”: у МЗС РФ відреагували на передачу F-16 Україні

У російському МЗС заявили, що постачання винищувачів F-16 Україні нібито несе колосальні ризики для самих країн Заходу.

За словами заступника міністра закордонних справ РФ Олександра Грушка, якщо Україна отримає західні винищувачі, то країна-агресорка відреагує на це відповідними діями. Про це повідомляють росЗМІ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міноборони відреагувало на створення коаліції винищувачів

“Йде рух так званими сходами ескалації. І ми бачимо, що країни Заходу поки що дотримуються ескалаційного сценарію. Він пов’язаний із колосальними ризиками для них самих. У будь-якому випадку це буде враховуватися у всіх наших планах, і ми маємо всі необхідні засоби, щоб досягти поставленої мети”, сказав Грушко.

Президент України Володимир Зеленський домовився з прем’єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком про початок роботи над коаліцією винищувачів.

Цю ідею підтримав президент Франції Еммануель Макрон і прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте, повідомив Зеленський під час вечірнього відеозвернення.

В коаліцію винищувачів входить тренування, літаки, результати.

Сполучені Штати Америки підтримують спільні зусилля союзників й партнерів щодо підготовки українських пілотів на винищувачах четвертого покоління, зокрема F-16.

Навчання на винищувачах не відбуватиметься в США, однак американський персонал братиме участь разом з європейськими союзниками й партнерами. Про це заявив президент США Джо Байден під час саміту G7, передає CNN.

Португалія також приєдналася до “коаліції винищувачів” та заявила про намір навчати українських пілотів та механіків. Данія також збирається обговорити конкретні плани участі у так званій коаліції винищувачів для надання України сучасної авіації