Міноборони відреагувало на створення коаліції винищувачів

Українські пілоти вже чекають, коли розпочнуться навчання на сучасних винищувачах четвертого покоління.

Про це заявив міністр оборони України Олексій Резніков, привітавши 20 травня створення авіаційної коаліції у Twitter.

“Наші пілоти з нетерпінням чекають початку навчання на винищувачах F-16. Тепер вони зможуть підтримати своїх братів і сестер по зброї на суші та у морі, щоб виграти цю війну. F-16 були створені, щоб перемогти поганих хлопців. Їхній час настав”, ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вашингтон зробив нову заяву щодо F-16 для України

Резніков подякував своїм колегам: очільнику Пентагону Ллойду Остіну, міністру оборону Великої Британії Бену Воллесу, главі міноборони Нідерландів Кайсі Оллонгрену, міністрам оборони Бельгії Людивін Дедондер та Данії Трольсу Лунду Пульсену.

Рішення про передачу Україні винищувачів F-16 мають ухвалити США. Велика Британія і Німеччина не можуть самостійно надати літаки, сказали міністри оборони ФРН і Великої Британії Борис Пісторіус та Бен Воллес на пресконференції у Берліні.

Президент України Володимир Зеленський домомився з прем’єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком про початок роботи над коаліцією винищувачів.

Цю ідею підтримав президент Франції Еммануель Макрон і прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте, повідомив Зеленський під час вечірнього відеозвернення.

В коаліцію винищувачів входить тренування, літаки, результати.