В ОП прокоментували заяву Лукашенка про контрнаступ ЗСУ

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко повністю залежить від Російської Федерації й не має доступу до інформації.

Його скандальні заяви про війну та контрнаступ Збройних сил України не мають ніякого значення, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передає “24 канал”.

“Загалом ця істерія, яка захоплює сьогодні Росію, частково захоплює і Білорусь, включно з Лукашенком. Тому вони говорять про мобілізацію, додаткову перевірку можливості людей взяти у збройні сили тощо. Це не має жодного значення, окрім інформаційного. Лукашенко з одного боку говорить про те, що контрнаступ це вигадка і його не існує. А з іншого боку “зуби дракона” ставить”, сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Зеленського сказали, де РФ бере необхідне для виготовлення ракет

На думку Подоляка, самопроголошений президент Білорусі не має доступу до фактичної інформації, тому сприймати його слова серйозно не можна. Лукашенко залежить від РФ і у своїх висловлюваннях продовжує пропагандистські наративи Кремля.

Водночас в ОП наголосили, що Білорусь відповідатиме за участь у війні і підтримку Росії.

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко назвав новини про український контрнаступ дезінформацією. 18 травня він заявив, що потрібно провести нові переговори.

Водночас у Білорусі встановили лінію протитанкових укріплень “зуби дракона”. Укріплення розташовані за 10 км від Гомеля, біля траси М8 у напрямку до кордону з Україною. Звідти до кордону з Україною близько 20 км.