У Зеленського сказали, де РФ бере необхідне для виготовлення ракет

У світі досі є країни, які періодично говорять про мир в Україні, а самі паралельно шукають можливість забезпечити Російську Федерацію необхідним для будівництва ракет.

Новий пакет санкцій Євросоюзу повинен заблокувати можливість Росії обходити обмеження щодо технологічного продукту, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передає “24 канал”.

“На жаль, є країни, які все ж допомагають агресору діставати необхідне для будівництва нових ракет. Країни, які цинічно говорять слово “мир”, шукають можливість забезпечити ворога посередництвом щодо купівлі різних технологій або продуктів подвійного призначення. У нас є робоча група, яка опікується аналізом санкцій та аналізом можливості їх обходити. Ці аналітичні продукти передають нашим партнерам європейських комісій, які вивчають додаткову можливість РФ обходити обмеження”, сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розвідка сказала, чи є ще сенс українцям боятися РФ

Росія продовжує виготовляти ракети, однак це вже зовсім не та кількість, яка була раніше. Сьогодні ворог витрачає значно більше, аніж може виготовити.

“Кремль хоче мати затяжний конфлікт, але дуже низької інтенсивності. Тому що в Росії немає ресурсу на затяжний конфлікт високої інтенсивності. Нам не вигідно ні те, ні інше. Але хочу підкреслити: у РФ немає необмежених ресурсів. У Росії з ресурсами теж величезні проблеми. Тому що країни поступово відмовляються давати можливість закупати через них різні продукти”, додав Подоляк.

Сьогодні вночі російські терористи завдали по країні чергового авіаційного удару бойовими іранськими дронами. Інформація щодо наслідків цієї терористичної атаки наразі уточнюється.

Минулої доби противник завдав шість ракетних та 62 авіаційних удари, а також здійснив 65 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Зазнала руйнувань цивільна інфраструктура. Унаслідок обстрілу Кривого Рогу Дніпропетровської області, населених пунктів Степногірськ Запорізької області та Берислав і Зеленівка на Херсонщині, є загиблі та поранені цивільні, загинула дитина, знищено житлові приватні будинки, медичні установи та інша цивільна інфраструктура.