Контратаки ЗСУ не дали росіянам оточити Бахмут

Збройні сили України у Бахмуті на Донбасі успішно контратакували ворога, змусивши війська РФ виділити ресурси для захисту від обмежених та локальних українських наступальних операцій в районі населеного пункту.

Армія РФ зосередила більшу частину своїх резервів у районі Бахмута, сповільнивши контратаки ЗСУ за останню добу, ідеться у звіті аналітиків американського Інституту вивчення війни (ISW).

“ЗСУ продовжують контратаки на північній та південній околицях Бахмута і просунулися на 500 метрів на одному фланзі та на 1000 метрів на іншому. Деякі російські блогери вітали уповільнення українських темпів просування та стверджували, що ЗСУ нібито не в змозі витримувати тривалі локальні контратаки в районі Бахмута. Проте російські сили на флангах Бахмута, швидше за все, залишаються слабкими”, зазначають експерти ISW.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Буданов прогнозує складний етап для України після перемоги над РФ

Засновник і фінансист російської приватної військової компанії “Вагнер” Євген Пригожин 19 травня продовжував критикувати російську 4-ту мотострілецьку бригаду (2-й армійський корпус так званої ЛНР) за відступ із оборонних рубежів на південний захід від селища Іванівське, що в 6 км на захід від Бахмута.

“Контратаки ЗСУ під Бахмутом усунули загрозу оточення Росією українських військ у місті та змусили російські війська виділити мізерні військові ресурси для захисту від обмежених та локальних наступальних зусиль, як, імовірно, і планувало українське командування”, пишуть аналітики у свіжому звіті.

На Бахмутському напрямку тривають дуже жорсткі бої. Ворог збільшив присутність військ на декілька тисяч осіб та намагається використовувати перевагу у важкій артилерії і кількості снарядів, повідомила в Telegram заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.