Окупанти збільшили кількість військ в Бахмуті. ЗСУ знизили темпи просування

На Бахмутському напрямку тривають дуже жорсткі бої.

Ворог збільшив присутність військ на декілька тисяч осіб та намагається використовувати перевагу у важкій артилерії і кількості снарядів, повідомила в Telegram заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

“Російські війська продовжують атакувати ціною великих втрат, які неспівмірно перевищують наші втрати. Вони перетворюють будівлі на попіл. Залишають лише фундамент, який неможливо обороняти”, зазначила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Війська РФ просунулися в місто”: Маляр розповіла про ситуацію в Мар’їнці

Збройні сили України дещо знизили темпи просування і утримують рубежі району “Літак”.Водночас, ворогу не вдається повернути втрачені позиції.

Вона підтвердила, що оборона Бахмута вирішує всі завдання, а саме: нищення ворога, зниження наступального потенціалу росіян і виграш часу для інших запланованих операцій.

Інтенсивність боїв за Бахмут настільки велика, що всі довколишні поля та околиці населеного пункту вкриті тілами російських загарбників.

Окупанти мають невеликі успіхи у просуванні в місті, зайняли невеликі будинки, розповів в ефірі телемарафону командир самохідної артилерійської батареї 30-ї окремої механізованої бригади Андрій Свирида (“Уж”).