“Війська РФ просунулися в місто”: Маляр розповіла про ситуацію в Мар’їнці

Російські війська просунулися в Мар’їнку на Донеччині, проте Сили оборони змогли дуже ускладнити завдання окупантам.

Найгарячіше зараз на трьох напрямках Авдіївський, Мар’їнський, Бахмутський. Про це заявила заступник міністра оборони України Ганна Маляр у Telegram.

“Там зараз тривають жорсткі бої. Ворог має на меті взяти під контроль Авдіівку та Мар’їнку”, повідомила Маляр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Де сьогодні наступав ворог: у Генштабі опублікували деталі

Вона додала, що окупанти на Авдіївському напрямку зосередили основні зусилля і намагаються захопити місто, але українські воїни стійко утримують оборону і контролюють Авдіївку.

“У Мар’їнці ворог просунувся у місто, йшли бої фактично в центрі, але наші сили оборони дуже ускладнили ворогу задачу. Стикнувшись з потужним опором у місті, ворог спрямував свої зусилля на фланги довкола міста на півночі і півдні”, заявила Маляр.

Вона підкреслила, що росіяни зазнають значних втрат на цих напрямках як у живій силі, так і в техніці, але не зупиняються.

Збройні сили України тримають під контролем південно-західну частину Бахмута, втім запеклі бої в районі міста тривають.

Українські військові змогли просунутися на півночі та півдні у Бахмутському районі приблизно на 20 квадратних кілометрів. За минулу добу наші бійці звільнили приблизно 500 метрів на півночі від Бахмута та 1 км на півдні. Про це свідчить карта бойових дій від розвідки Великої Британії, яку опублікували в Twitter.

Водночас окупанти намагаються вести обмежені наземні атаки на лінії Авдіївка-Донецьк, а також на північний схід від Куп’янська та вздовж лінії Сватове-Кремінна у Луганській області.