Росія залізницею перекидає людей та техніку з Білорусі

Три ешелони з військовою технікою Росія перекинула з Білорусі у напрямку зони бойових дій в Україні.

11 травня зі станції Волноваха у Донецькій області до станції Заслонове у Білорусі відправили ешелон ЗС РФ, у складі якого було 45 вагонів. Він перевіз близько 200 осіб, спорядження, а також колісну й гусеничну техніку. Ешелон прибув у Заслонове 18 травня в районі 03:00 ночі, пише “Беларускі Гаюн”.

17 травня зі станції Заслонове на станцію Гуково у Росії відправили ешелон ЗС РФ із 40 вагонами. Ешелон має прибути в Гуково 22 травня, звідти його буде переправили в окупований Вуглегірськ.

14 травня за станції Полонка у Білорусі виїхав ешелон з 45 вагонів. Він людей, танки і БМП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Білорусі помітили ешелони з технікою РФ

У Білорусь на станцію Полонка ще два російські ешелони прибули 15 і 16 травня. Сумарно в ешелонах було 86 вагонів. Це близько 400 осіб та 75 одиниць з БТРами, бензовозами й спецтехніка.

Таким чином з Білорусі вибуло щонайменше 75 одиниць техніки та мінімум 300 осіб. Прибуло щонайменше 114 одиниць техніки та мінімум 600 осіб.

У Білорусі готують майданчики для стратегічної ядерної зброї.

Міністр оборони Білорусі Віктор Хренін, заявив про підготовку літаків, здатних нести ядерні боєприпаси. Також там отримали від Росії комплекс “Іскандер”, здатний застосовувати ракети з ядерними боєголовками.

Хренін заявив, що для відповіді у разі “продовження ворожої риторики Заходу” Білорусь підготувала техніку.