Де сьогодні наступав ворог: у Генштабі опублікували деталі

На Бахмутському напрямку ворог веде наступальні дії.

Тривають важкі бої за Бахмут. Російські окупанти вели безуспішні наступальні дії у напрямку населених пунктів Іванівське та Біла Гора. Про це пише Генштаб у зведенні.

Були наступальні дії у напрямку Новокалинового, Степового, Авдіївки та Первомайського на Авдіївському напрямку. Ворог там успіху не мав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Авіація ЗСУ завдала 12 ударів по позиціях окупантів, артилеристи вразили станції РЕБ

На Шахтарському напрямку протягом доби ворог вів безуспішні наступальні дії в районі Новомихайлівки. На Куп’янському напрямку ворог без успіху намагався наступати у районі Білогорівки Луганської області.

Наступальних дій окупантів не було на Лиманському напрямку.

Ворог веде оборонні дії на Запорізькому та Херсонському напрямках.

На Волинському та Поліському без суттєвих змін. На Сіверському та Слобожанському напрямках були авіаційні удари по населених пунктах, ворог бив з мінометів та артилерії.

Збройні сили України тримають під контролем південно-західну частину Бахмута, втім запеклі бої в районі міста тривають.

Українські військові змогли просунутися на півночі та півдні у Бахмутському районі приблизно на 20 квадратних кілометрів. За минулу добу наші бійці звільнили приблизно 500 метрів на півночі від Бахмута та 1 км на півдні. Про це свідчить карта бойових дій від розвідки Великої Британії, яку опублікували в Twitter.

Водночас окупанти намагаються вести обмежені наземні атаки на лінії Авдіївка-Донецьк, а також на північний схід від Куп’янська та вздовж лінії Сватове-Кремінна у Луганській області.