Окупанти з’єднали острів Джарилгач з окупованою частиною Херсонщини й побудували там базу

Російські окупаційні війська з’єднали острів Джарилгач з окупованою материковою частиною Херсонської області в районі населеного пункту Лазурне, засипавши переправу до острова піском.

Це зроблено з метою більш інтенсивного використання природоохоронної території національного парку для військових потреб. Зокрема, окупанти облаштували на острові військовий полігон, повідомив ввечері 19 травня Генштаб ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ звільнили близько 1,5 км в районі Бахмута: карта британської розвідки

Генштаб також повідомив, що російські окупаційні війська продовжують зазнавати великих втрат на полі бою.

“Внаслідок чого противник продовжує обладнувати цивільні навчальні заклади тимчасово окупованих територій під медичні установи. Зокрема, в населеному пункті Голубівка Луганської області, місцеву школу окупанти облаштовують під військовий шпиталь. На лікування туди доправлен близько 50 поранених загарбників”, ідеться у повідомленні.

Авіація Сил оборони за добу завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки, а також чотири по зенітно-ракетних комплексах противника.

Також протягом цієї доби наші воїни знищили три крилатих ракети “Калібр”, 16 іранських ударних БпЛА Shahed та два ворожих розвідувальних БпЛА різного типу. Про це ввечері 19 травня повідомив Генштаб ЗСУ.

Водночас підрозділи ракетних військ і артилерії уразили один пункт управління, шість районів зосередження озброєння та військової техніки, два артилерійських підрозділи на вогневих позиціях та шість станцій радіоелектронної боротьби ворога.