Авіація ЗСУ завдала 12 ударів по позиціях окупантів, артилеристи вразили станції РЕБ

Авіація Сил оборони за добу завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки, а також чотири по зенітно-ракетних комплексах противника.

Також протягом цієї доби наші воїни знищили три крилатих ракети “Калібр”, 16 іранських ударних БпЛА Shahed та два ворожих розвідувальних БпЛА різного типу. Про це ввечері 19 травня повідомив Генштаб ЗСУ.

Водночас підрозділи ракетних військ і артилерії уразили один пункт управління, шість районів зосередження озброєння та військової техніки, два артилерійських підрозділи на вогневих позиціях та шість станцій радіоелектронної боротьби ворога.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ЗСУ оголосили, яка зараз довжина фронту

Окупанти надалі зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Протягом доби відбулось 70 бойових зіткнень на зазначених ділянках фронту. Найзапекліші бої за Бахмут та Мар’їнку.

Протягом цієї доби ворог завдав шість ракетних та 51 авіаційного удару, здійснив понад 30 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

“Зазнала руйнувань цивільна інфраструктура. Зокрема, внаслідок обстрілу Кривого Рогу Дніпропетровської області, населених пунктів Степногірськ Запорізької області та Берислав на Херсонщині, є загиблі та поранені цивільні особи, знищено житлові приватні будинки та інша цивільна інфраструктура”, йдеться у повідомленні.

У Генштабі вкотре наголосили, що ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

Збройні сили України тримають під контролем південно-західну частину Бахмута, втім запеклі бої в районі міста тривають.

Українські військові змогли просунутися на півночі та півдні у Бахмутському районі приблизно на 20 квадратних кілометрів. За минулу добу наші бійці звільнили приблизно 500 метрів на півночі від Бахмута та 1 км на півдні. Про це свідчить карта бойових дій від розвідки Великої Британії, яку опублікували в Twitter.

Водночас окупанти намагаються вести обмежені наземні атаки на лінії Авдіївка-Донецьк, а також на північний схід від Куп’янська та вздовж лінії Сватове-Кремінна у Луганській області.