В РНБО відреагували на пропозиції “заморозити” війну

У Раді національної безпеки та оборони відреагували на публікацію американського видання Politico, у якій йдеться, що США нібито допускають варіант “замороження” війни в Україні за корейським сценарієм.

Рішення прийматиметься винятково президентом Володимиром Зеленським та народом України. Про це в ефірі національного телемарафону 19 травня сказав секретар РНБО Олексій Данілов, передає Gazeta.ua.

За його словами, будь-яке рішення має бути насамперед справедливим стосовно України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія хоче нав’язати Україні “мир” за корейським сценарієм – Данілов розповів подробиці

“Ми з великою повагою ставимося до всіх країн-партнерів, до їх урядів, до їх очільників, але ми маємо на увазі, що рішення буде прийматися в нашій країні, рішення буде прийматись президентом та нашим народом. І якщо хтось вважає, що замість нас можуть приймати рішення і нам диктувати ті, чи інші умови, то це неможливо. Ми дуже дорого платимо кожного дня за свою свободу і якщо хтось вважає, що цю свободу треба заморозити, ну якось дивно все це виглядає”, ‒ заявив Данілов.

Він підкреслив, що припинення війни може бути лише на умовах України.

“Позиція нашого президента чітка і зрозуміла. Є 10 пунктів нашого миру. Будь ласка, долучайтесь. Якщо ви їх підтримуєте, ми з задоволенням готові про це говорити”, ‒ сказав секретар РНБО.

Він нагадав, що жодна країна світу не вірила в те, що в України будуть спроможності в лютому 2022 року боронити свою країну.

“Ми довели, що є. Потім казали місяць-два-три, ми довели, що ми можемо триматися стільки, скільки потрібно, тому що це наша свобода, наша країна, і наша незалежність”, ‒ наголосив Данілов.

Президент Володимир Зеленський не бачить можливості для переговорів з російським диктатором Володимиром Путіним. Український лідер вважає президента РФ “неадекватним”. Про це він сказав в інтерв’ю італійським медіа під час візиту до Рима.

Зеленський нагадав, що 2019 року шукав будь-яких можливостей для переговорів з Путіним, щиро сподіваючись на припинення війни.