США вдарили по РФ новими санкціями

Сполучені Штати Америки запроваджують обмеження для 300 компаній, суден та літаків.

У рамках нового антиросійського санкційного пакету Вашингтон також запровадить експортні обмеження для близько 70 компаній з Росії і третіх країн, заявив 19 травня представник Білого дому під час брифінгу.

“Новий пакет санкцій включатиме в себе обмеження поставок низки товарів, які мають ключове значення на полі бою в Україні. Ми також поширимо наші санкційні повноваження на додаткові сектори російської економіки, ключові для її військово-промислового комплексу. Запровадимо нові заборони, щоб Росія не могла скористатися нашими послугами”, йдеться в повідомленні.

Санкції спрямують проти фінансових посередників країни-агресорки. У чорний список внесуть компанії з Європи, Близького Сходу та Азії, які допомагають підтримувати війну в Україні.

“Обмеження будуть спрямовані проти фінансових посередників, а також проти енергетичних і видобувних потужностей РФ”, додав представник Білого дому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Велика Британія потужно вдарила по воєнній машині Путіна

Російські банки, на які припадає понад 80% всіх активів банківського сектора РФ, вже знаходяться під санкціями США і міжнародними санкціями.

У санкційний список також включені інвестиційні компанії та організації, що виробляють або імпортують вуглеводневе волокно, а також компанії, які здійснюють діяльність в аерокосмічній галузі, оборонному, технологічному і гірничодобувному секторах.

Країни “Великої сімки” заборонять увесь імпорт алмазів, міді, алюмінію та нікелю з Росії. Такі санкції мають послабити воєнні можливості РФ. Про це повідомив прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак.

Лідери країн “Великої сімки” (G7) прибули до японського міста Хіросіма для участі у саміті, що розпочинається 19 травня. Одне з основних питань порядку денного ‒ війна Росії проти України.