Суд виніс вирок колишньому міському голові Рубіжного

Суд виніс вирок колишньому міському голові Рубіжного Луганської області.

Його визнали винним у колабораційній діяльності й призначили 10 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна. Про це повідомляє пресслужба Офіса генпрокурора.

Сергію Хортіву також заборонено упродовж 15 років працювати в органах влади, місцевого самоврядування та інших установах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Викрили зрадницю, яка прислужує Кадирову

“Прокурори у суді довели, що після повномасштабного вторгнення РФ в Україну посадовець, фактично самоусунувшись від виконання своїх повноважень, добровільно почав співпрацювати з ворогом. У березні 2022 року він погодився на пропозицію представників окупаційної влади держави-агресора стати “керівником адміністрації міста Рубіжне ЛНР”, ‒ йдеться у повідомленні.

Окрім того, ексмер Рубіжного публічно заперечував збройну агресію РФ проти України та закликав до співпраці з окупантами.

“Задокументовано, що він неодноразово давав інтерв’ю пропагандистським медіаресурсам псевдореспубліки. На одному з відеозаписів, опублікованому на телеграм-каналі голови Чеченської Республіки, засуджений разом із “кадировцями” розповідав про обшук у військовослужбовця Збройних Сил України. Також після призначення на псевдопосаду керівник окупаційної адміністрації проводив особисті прийоми населення в захопленому ворогом місті. На них публічно заявляв, що підтримує дії Росії, зокрема так звану “спеціальну воєнну операцію”, ‒ йдеться у повідомленні.

​Колишньому меру Рубіжного на Луганщині Сергію Хортіву повідомили про підозру в колабораціонізмі у квітні 2022 року. Він вступив у злочинну змову з окупаційними військами Росії так званої ЛНР.

Сергій Хортів, який перейшов на бік російських окупантів, передавав ворогам інформацію про людей із проукраїнською позицією.