Кислиця на Радбезі ООН назвав два шляхи для Путіна

Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця назвав два варіанти виходу із ситуації, що склалася, для російського президента Володимира Путіна.

Росія скликала засідання Ради безпеки ООН для “засудження” постачання західними партнерами зброї для України, передає Gazeta.ua.

“У рашистського кримінального бункерного дідуся залишається два варіанти: або здатися, або повторити те, що сталося в іншому бункері 30 квітня 1945 року”, ‒ сказав Кислиця, натякаючи на самогубство Гітлера наприкінці Другої світової війни.

Кислиця також наголосив, що Україна продовжуватиме боротися, “доки кожен український громадянин і кожен клаптик нашої суверенної землі не буде звільнений”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Так, Україна вас ненавидить”: Подоляк відповів на “ниття” Росії

“Ми й далі зміцнюватимемо міжнародну солідарність, поки всі російські воєнні злочинці не будуть притягнуті до відповідальності”, ‒ зазначив Кислиця.

За його словами, формула всеосяжного, справедливого й тривалого миру вже існує. Її головним елементом є дотримання Статуту ООН, зокрема щодо територіальної цілісності держав.

“Якщо Росія зацікавлена у виживанні, вона має вхопитися за цю резолюцію як за рятівний круг, і прямувати шляхом до миру, який вона окреслює. Настав час для російських орд вивести свої війська з окупованих територій України без будь-яких зволікань. І не на автомобілях, вкрадених в українського населення”, ‒ зауважив Кислиця.

Він також додав, що сотні тисяч нелегальних російських мігрантів мають покинути Крим.

На вимогу Росії 18 травня відбулося засідання Ради безпеки ООН. Представники держави-терориста захотіли обговорити питання постачання Україні зброї країнами Заходу.

За словами постійного представника України при ООН Сергія Кислиці, Росія скликала засідання Ради безпеки ООН, щоб поскаржитися на збиття своїх ракет в Україні.