РФ активніше обстрілює Україну вночі – Гуменюк назвала причину

Російські терористи почали активніше нападати на Україну вночі, застосовуючи хвилеподібні атаки.

Зокрема у ніч проти 19 травня окупанти вдарили по мирним містам ракетами та бойовими дронами, заявила у п’ятницю вранці в ефірі національного телемарафону керівниця пресцентру Сил охорони та оборони Півдня Наталія Гуменюк, передає Gazeta.ua. Вона пояснила, чому ворог активніше обстрілює Україну саме у темний час доби.

“Ми вбачаємо спробу росіян дійсно виснажити терпіння українців, українську систему протиповітряної оборони. Адже вночі важче виявляти цілі”, сказала Гуменюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ перехопили ініціативу під Бахмутом: свіжі карти війни

Вона додала, що окупанти намагаються внести розкол в українське суспільство в очікуванні активного розвитку подій на лінії фронту.

“Росіяни пробують розхитати загальний внутрішній стан у нашій державі. Схожі дії ворога нам вже доводилося переживати. Зокрема, коли всі очікували звільнення Херсону”, зазначила речниця ОК “Південь”.

Росія у ніч проти 18 травня знову атакувала Україну ракетами. На Одещині є влучання у промисловий об’єкт: одна людина загинула, ще двох поранено.

18 травня близько 5:00 у Києві пролунали вибухи під час повітряної тривоги. У столиці відпрацювали сили протиповітряної оборони.

Також окупанти атакували Хмельницьку область. Влучили в об’єкт інфраструктури Хмельницького району.