Чергове скиглення: на Радбезі ООН росіяни скаржились на збиття їхніх ракет

На вимогу Росії 18 травня відбулося засідання Ради безпеки ООН. Представники держави-терориста захотіли обговорити питання постачання Україні зброї країнами Заходу.

За словами постійного представника України при ООН Сергія Кислиці, Росія скликала засідання Ради безпеки ООН, щоб поскаржилася на збиття своїх ракет в Україні. Про це він написав у Twitter.

“Лавровці зажадали скликання Ради Безпеки ООН поскиглити про те, що їхні вундревафлі збиваються щоночі в небі над Україною, “винахідники-зрадники” яких вже на нарах. Хоча, судячи з успіхів лавровців, там уже мають бути вони самі”, написав Кислиця.

На свої “скиглення” росіяни отримали відповідь. Так заступник постійного представника США посол Роберт Вуд заявив, що військова допомога, яку надає Україні міжнародна коаліція, забезпечує її можливістю протистояти подальшому вторгненню російських сил та запобігти жорстоким атакам РФ по мирних містах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Так, Україна вас ненавидить”: Подоляк відповів на “ниття” Росії

“Забезпечення зброєю територіальної оборони України не продовжує і не загострює цей конфлікт. Швидше, ця зброя допомагає відбити вторгнення РФ до сусідньої країни та запобігти її подальшому вторгненню на суверенну територію України”, ‒ наголосив Вуд.

Росія ж, за його словами, “лицемірно вносить такі теми на розгляд Ради Безпеки ООН” та звинувачує інших у смерті та руйнуваннях, спричиненими її агресією.

Представник США також нагадав про постачання Росії іранських безпілотників, що грубо порушує резолюцію Ради Безпеки ООН.

За словами постійної представниці Великої Британії при ООН Барбари Вудвард, усі держави світу мусять утримуватися від надання Росії будь-якої військової допомоги поки триває агресія проти України.

“Грубо порушуючи відповідні резолюції Ради Безпеки, Росія бере зброю для путінської незаконної війни у таких держав, як Іран та КНДР. Об’єднане Королівство закликає інші країни не надавати Росії військову допомогу”, ‒ сказала Вудвард.

Вона додала, що Україна має повне право на самооборону й протистоїть російському вторгненню у повній відповідності до Статуту ООН.

“Росія може у будь-який момент припинити цю війну, вивівши свої війська. До того часу ми допомагатимемо Україні відстоювати свій суверенітет й територіальну цілісність й дотримуватися принципів Статуту ООН”, ‒ наголосила Вудвард.

Україна має всі засоби необхідні для деокупації захоплених Росією територій. Зокрема, завдяки підтримці НАТО. Про це сказав Генеральний секретар Північноатлантичного Альянсу Єнс Столтенберг.

Країни-члени Північноатлантичного альянсу передали Україні майже всю обіцяну броньовану техніку в рамках формату “Рамштайн”. Ідеться майже про 2 тис. одиниць бойової техніки.