Князєва заарештували з можливістю внесення застави

Ексглаву Верховного суду Всеволода Князєва заарештували до 14 липня з можливістю внесення застави у розмірі 107 мільйонів гривень.

Такий запобіжний захід обрав Вищий антикорупційний суд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Не перекручуйте”: Князєв вперше прокоментував свій арешт і хабар

У разі внесення застави Князєв зможе вийти на волю та отримає низку процесуальних обов’язків. А саме: не залишати місце проживання; здати на зберігання закордонні паспорти; надягнути електронний браслет; не спілкуватися з іншими фігурантами справи.

Клопотання детективів Національного антикорупційного бюро України, погоджене прокурором САП, задовольнили частково. Обвинувачення просило призначити Князєву арешт із альтернативою застави в 150 млн грн.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура направила до Вищого антикорупційного суду клопотання про обрання колишньому голові Верховного Суду Всеволоду Князєву запобіжного заходу. Прокурори просили взяти підозрюваного під варту з можливістю внесення застави.

Вища рада правосуддя 18 травня надала згоду на тримання під вартою Князєва. Його підозрюють в отриманні $ 2,7 млн хабара.

Водночас Князєв на суді заявив, що його затримання “неправомірне”, адже він сприяв слідству і допомагав правоохоронцям у проведенні обшуку