Patriot, пошкоджений в Україні, вже відремонтували – Пентагон

У Пентагоні підтвердили, що система Patriot в Україні була пошкоджена.

Однак її вже відремонтували. Про це 18 травня на брифінгу заявила речниця Пентагону Сабріна Сінгх.

“Система Patriot була пошкоджена, але вже відремонтована і повернулася до роботи”, – сказала вона.

Patriot це система керованих ракет класу “земля-повітря” американського виробництва. Вона може вражати літаки, крилаті ракети та балістичні ракети меншої дальності.

Раніше росіяни заявили, що знищили ЗРК Patriot під час нічної ракетної атаки 16 травня. Пізніше Міноборони РФ опублікувало абсурдну заяву, що ракетним ударом нібито було знищено радіолокаційну станцію і п’ять пускових установок Patriot.

Речник командування Повітряних сил України Юрій Ігнат запевнив, що американський комплекс Patriot не може бути знищений ракетою “Кинджал”.

Натомість видання CNN припустило, що росіяни дійсно могли пошкодити ЗРК, але точно нічого не знищили. За інформацією видання, Patriot біля Києва отримав мінімальні ушкодження, його одразу ж обстежили інспектори США.

Під час нічної атаки 4 травня у небі на Київщині українські військові за допомогою системи Patriot збили російську ракету “Кинджал”. Це вперше в історії вдалося знищити ракету такого класу. Уночі 16 травня українські сили ППО збили ще шість “Кинджалів”.