Справа Князєва – від чого залежить рішення і хто привів до викриття голови Верховного суду

Викриття голови Верховного суду Всеволода Князєва стало можливим через кропітку роботу антикорупційних органів. Тепер важливо слідкувати за тим, як йде судовий процес. Подібного рішення щодо голови ВС в Україні ще не було. Про це в інтерв’ю Gazeta.ua розповів голова правління фундації DEJURE, юрист Михайло Жернаков.

“Голови Верховного суду не було (Обвинувального вироку Gazeta.ua). Чи реально це? Треба дивитися. Але раніше не було навіть підозри. Тепер це реально. Все залежить від Антикорупційного суду. Який також формувався з міжнародними експертами, а не як Верховний. І маємо результат. ВАКС, очевидно, і давав дозвіл на негласні розшукові дії НАБУ і САП. Якщо не було витоку інформації, то вони спрацювали дуже добре. Чи буде рішення і обвинувальний вирок все залежить від доказової бази. Ця справа результат кропіткої роботи з вибудови антикорупційних органів”, сказав Жернаков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Судова мафія і впливові бізнесмени користуються послугами старої корумпованої системи” Михайло Жернаков

Спеціалізована антикорупційна прокуратура направила до Вищого антикорупційного суду клопотання про обрання колишньому голові Верховного Суду Всеволоду Князєву запобіжного заходу. Прокурори просять взяти підозрюваного під варту з можливістю внесення застави.

Вища рада правосуддя 18 травня надала згоду на тримання під вартою колишнього голови Верховного суду Всеволода Князєва. Його підозрюють в отриманні $ 2,7 млн хабара. Князева затримали на хабарі.