Партизани з руху “Атеш” обіцяють, що кримські татари повернуться на півострів

Партизани з руху “Атеш” опублікували звернення до Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу.

Запевнили, що повернуться додому, як це робили й раніше. Вказали про це у Telegram.

“Шановні киримли, 79 років тому над нашим народом скоїли страшний злочин. Комуністичні негідники на чолі з шайтаном Сталіним насильно вигнали наш народ з нашого ж дому, убивши при цьому десятки тисяч людей”, вказали вони у зверненні.

За наказом радянського диктатора Йосипа Сталіна у травні 1944 року відбулась депортація кримських татар. Тільки протягом 18 – 20 травня 1944 року понад 190 тис. осіб виселили з Криму до різних регіонів Середньої Азії та Сибіру. При цьому тисячі кримських татар загинули.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не буде жодного сліду окупації Зеленський звернувся до кримських татар

“Пам’ять про це житиме в нас до закінчення часів. Проживши десятки років, повернувшись додому, ми вірили, що це більше не може статися. Але ми помилялися… Окупувавши Крим, Путін знову позбавив нас дому. Але ні репресії, ні вбивства рашистського режиму не змогли зломити нашу волю до опору”, сказали в “Атеш”.

Зараз кримські татари знову опинилися у центрі трагічних історичних подій. Але вони мають сили чинити опір тиранії.

“Ми стояли біля витоків створення “Атеш” і ми віримо, що ця грізна зброя допоможе здобути нам перемогу! Ми повернулися додому тоді, і повернемося знову, під нашим, синьо-жовтим прапором!”, підсумували партизани.

18 травня вшановують пам’ять жертв геноциду депортації кримських татар 1944 року. 77 років тому з 18 по 20 травня з Криму примусово вивезли представників корінного народу півострова.

Кримських татар звинуватили в масовому дезертирстві з лав Червоної армії та співпраці з ворогом під час Другої світової війни. Пропозицію виселити цілий народ до Узбекистану без доведення провини сформував до лідера СРСР Йосипа Сталіна нарком внутрішніх справ Лаврентій Берія. Аргументував “небажаністю подальшого проживання кримських татар на прикордонній околиці СРСР”. Після того підготували велику операцію, до виконання якої залучили 32 тис. працівників НКВД і солдатів.